Пропускане към основното съдържание

Изгубения час

Снимка
Да, става въпрос за смяната на времето. И да, наясно съм, че за лятното часово време се е изговорило и изписало много.
Няма да говоря за нарушаването на ритъма, нито за кофти ставането, или спестените от ток пари - не.
Ще говоря за изгубения час, до който тази практика води.

Прието е лятното часово време да се въвежда през последната неделя от март и да важи до последната неделя на септември. Прието е, също така, това да става през ноща. Но какво става, ако сте имали неблагоразумието да пътуваш с влак в ноща на последната събота срещу неделя на месец септември? Става това, че когато стане 4 часа, и стрелките на часовника трябва да се върнат с един час назад, влака ще спре на най-близката гара и ще изчака да стане 4 часа отново.
Един час, в който не се случва нищо. Един час, през който  сте можели да достигнете до своята гара.

Но вероятността удължаването на съня ви с един час да ви подразни е почти нищожна. А и все пак, нали през март ще си върнете този час?!
Да, ама не. Представете си, че отново сте имали неблагоразумието да пътуваш с влак в ноща на последната събота срещу неделя на месец март. Какво се случва в 3 часа, когато всъщност вече е 4?! Влака движещ се навреме, изведнъж започва да закъснява с един час?! Удивително, макар и не много изненадващо по българските гари...
Излиза, че пак сте огабени с един час. Но този час не компенсира онзи от септември. Времето не е ябълки, за да бъде заменяно: - О, тук ще дам един час, там ще взема 40 минути...
Един час се губи. Независимо дали във висена на някоя гара, или в лудо препускане, гонейки разписанието...

P.S.: Видео :)
P.P.S.: Откривам, че имам афинитет към писането за времето. Въх!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да излезеш сух от водата

Картинка ... при това докато вали пороен дъжд...   Едва ли не всеки в днешно време познава някой, който е способен така да извърти ситуацията, че независимо какво е казал/направил преди броени минути, да излезе, че е имал предвид това, което казва шефа. Или това, което ще му гарантира, че някоя негова издънка няма да стигне до ушите на шефа... Най-общо казано - подлизурко.

Егоизмът

Картинка В какви времена живеем? Хората са озверели. Лоши - не, но егоисти, за които Аз-ът е преди всичко. И преди да кажете, че съдя прекалено строго, знайте, че съдя предимно себе си. Толкова ли е трудно да се радваш на нечие друго щастие, без постоянно да мислиш какви проблеми то ще навлече на теб? Странно чувство. Хем се радваш, хем не истински. Полувинчато някак си... никак... Не мога да опиша чувството... То е радост за чуждото щастие, примесено с егоизъм и гарнирано с чувство за вина, защото си бахти егоиста. И пак не е точно това, но се доближава. Толкова ли съм ужасна?

Do you see the blind man...

Това най-добре описва какво чувство ме е обзело напоследък...